0

Vita Kulit Spa berjuang untuk merekrut terapi pos kuncian

Vita Kulit Spa, yang juga mempunyai sebuah laman di Winchester, akan majikan tahun penghargaan minggu ini di British Rambut dan Kecantikan Anugerah.

Walaupun dikenali sebagai salah satu yang terbaik majikan di Selatan Barat, termasuk pemilik Nikki Spicer telah mendedahkan bagaimana pengambilan telah memukul dan kata perniagaan telah berjuang untuk mencari terapi untuk menyertai pasukan.

Dia berkata: “Sejak membuka spa lagi selepas lockdowns, pengambilan telah begitu banyak lebih keras daripada yang pernah saya kenal dalam 15 tahun sejak saya telah majikan.

“Saya pikir yang datang keluar dari kuncian seperti begitu banyak salon telah ditutup atau membiarkan orang-orang pergi, bahawa ia akan menjadi mudah, tetapi bercakap kepada pemilik lain di UK, semua orang mencari masalah yang sama.”

Bersama Majikan anugerah Tahun, ia juga melengkung empat anugerah yang lain.

Nikki berkata: “aku pikir Covid telah menyebabkan banyak terapi untuk meninggalkan industri, yang begitu sedih. Spa telah ditutup untuk jumlah 10 bulan di seluruh pandemik dan salah satu yang terakhir untuk membuka setelah yang pertama yang terkunci.

“Dengan terapi mempunyai masa yang begitu banyak di cuti dan banyak seluruh industri yang dibuat berlebihan, ia meninggalkan kekurangan ahli terapi yang baik.

“Saat ini kami perlu tiga lagi terapi kecantikan di Vita dan telah berusaha untuk merekrut mereka sejak April. Pekerjaan kami biasanya mendapatkan direbut begitu cepat.”

Nikki juga mengatakan tidak hanya ahli terapi kecantikan mereka telah berjuang untuk mencari tahun ini.

“Kami juga telah menemukan tidak mungkin untuk mencari bersih untuk pertama kalinya. Beberapa tahun yang lalu ketika kami diiklankan untuk spa bersih, kita punya lebih dari 50 pemohon dalam beberapa hari. Ketika bulan lalu kami mulai iklan, kita tidak mempunyai apa-apa pemohon dan orang-orang yang tidak memohon tidak balas saat diminta untuk datang untuk wawancara,” dia berkata.

Nikki juga mengatakan ada adalah permintaan yang tinggi untuk perkhidmatan spa akibat Covid dengan lebih banyak orang-orang mengambil waktu untuk fokus pada kesejahteraan mereka.

“Spa begitu sibuk dan dengan permintaan pada masa yang semua tinggi, kita benar-benar membutuhkan kami industri pengambilan untuk menjadi berkembang pesat. Satu hal yang Covid telah dilakukan adalah membuat orang fokus pada kesejahteraan dan mengambil lebih banyak masa untuk berehat. Kami telah melihat perubahan besar dalam orang-orang yang menghabiskan lebih lama kami di spa, seperti mereka sekarang mengiktiraf bahawa lebih perlahan hidup sesuai dengan mereka dan mereka dapat menemukan ini di spa,” dia menjelaskan.

“Kami hanya satu industri di antara orang lain begitu banyak bergelut dengan ini pengambilan krisis dan kami berharap bahwa pada tahun depan, dengan cuti memori yang jauh, bahawa ia akan mulai pulih.”

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan.